Termeni și condiții

1. Domeniu de aplicare

Termeni și condițiile generale se aplică la toate comenzile și livrările dintre SC PETSBIM VET SRL, Deva, Bulevardul 22 Decembrie, nr.37A, et.3, ap.300, jud. Hunedoara (denumit în continuare: PetsBim) și clienții săi prin intermediul magazinului online petsbim.ro.

2. Procesare comandă, încheierea contractului, limita de cantitate

 1. Procesare comandă
  • PetsBim oferă clienților săi o gamă bogată de produse destinate animalelor domestice. Dând click pe un produs sau pe numele produsului, clientul poate ajunge la pagina cu detaliile produsului, de ex. Detalii referitoare la modelul, mărimea sau aroma produsului. Produsul e plasat într-un coș de cumpărături virtual prin introducerea cantității dorite și dând click pe butonul adaugă în coș.
  • Dând click pe butonul „coș de cumpărături” din colțul din dreapta jos a paginii magazinului online, clientul poate naviga la pagina de prezentare generală a coșului său de cumpărături și poate oricând verifica și dacă e cazul, efectua modificări în acesta.
  • În cazul în care clientul nu dorește să achiziționeze produse adiționale, poate trece la pasul următor dând click pe butonul „Continuă cu finalizarea”. În această etapă, clienții înregistrați se pot conecta la contul lor utilizând numele de utilizator și parola cu care s-au înregistrat. Aici clientul va putea vizualiza sumarul comenzii sale, costul total (inclusiv TVA-ul) precum și informații asupra serviciului și costurilor de transport.
  • Comanda se înregistrează apăsând pe butonul „Plasează comanda”. Acest lucru înseamnă că o ofertă fermă a fost făcută.
 2. Încheierea contractuluiImaginile gamei de produse din magazinul online sunt doar ilustrații și nu constituie oferte obligatorii de vânzare. Clientul se obligă la încheierea contractului de cumpărare dând clic pe iconița „Plasează comanda” din ultima etapă a plasării unei comenzi. Clientul va primi confirmarea recepționării comenzii prin e-mail (confirmare comandă). Aceasta nu reprezintă acceptarea ofertei. Contractul cu PetsBim este încheiat în momentul în care PetsBim acceptă oferta clientului și efectuează livrarea, confirmând expedierea printr-un al doilea e-mail (confirmare comandă) sau telefonic la numărul de telefon furnizat de către client.
 3. Încheierea contractului în cazul plății în avans (transfer bancar)Când metoda de plată aleasă este plata în avans (transferul bancar), contractul se consideră finalizat odată cu trimiterea de către PetsBim a detaliilor ce vizează plata. Aceste informații vor fi trimise clientului în maximum 24 de ore de la plasarea comenzii. Confirmarea comenzii nu conține informațiile legate de plată. Plata trebuie efectuată în 7 zile de la primirea e-mail-ului cu informațiile despre plată și trebuie virată în contul specificat la punctul 8.3 de mai jos. Termenul se consideră respectat dacă, în acest interval de 7 zile, plata este recepționată în contul nostru. Dacă, după 7 zile, se constată că plata nu a fost efectuată, comanda este anulată automat.
 4. Limita de cantitateProdusele prezentate sunt vândute în cantități normale pentru uz domestic și doar persoanelor care au vârsta acceptată pentru a intra în tranzacții legale. Valoarea maximă a comenzii este de 9500 lei per comandă.

3. Prețuri și costuri de transport

Toate prețurile includ TVA-ul statuar și alte elemente de preț și trebuie luate în considerare taxele de transport adiționale care pot fi aplicate. 

Taxa unica de expediere este de 20 de lei pe intreg teritoriul Romaniei si se aplica doar comenzilor cu o valoare mai mica de 350 de lei, astfel comenzile ce depasesc aceasta valoare vor beneficia de transport gratuit.

Greutatea maxima pe care o putem livra per pachet este de 30 de kg. Comenzile care cântăresc peste 30 kg sunt expediate în 2 sau mai multe colete (în funcție de greutate). O taxă de livrare de 10 lei per pachet adițional va fi aplicată pentru a acoperi costurile suplimentare.

La comenzile la care selectati metoda de livrare: ridicare de la sediu beneficiati de gratuitate indiferent valoarea comenzilor, atata timp cat selectati ca modalitate de plata: plata cu cardul sau plata prin transfer bancar. Metoda de plata in numerar nu este disponibila atunci cand selectati aceasta metoda de livrare.

4. Livrare

Dacă nu există nici o altă mențiune în ofertă, perioada de livrare este între 3-5 zile lucrătoare de la data expedierii din depozit. Informații despre costul transportului se poate găsi pe ultima pagină înainte de a finaliza comanda.

În cazul în care PetsBim nu poate livra produsele comandate deoarece chiar PetsBim nu a fost aprovizionat de proprii furnizori, fără vina PetsBim, PetsBim se poate retrage din contract. Într-o asemenea situație, PetsBim va informa imediat clientul și îi va propune un produs similar. Dacă nu este disponibil un produs similar, sau dacă clientul nu dorește acel produs, PetsBim îi va rambursa clientului în cel mai scurt timp, plățile efectuate.

Livrările se fac doar pe teritoriul României.

Va punem la dispozitie pentru metoda de livrare, doua optiuni: produsele pot fi livrate prin curier rapid sau pot fi ridicate de dumneavoastra de la sediul nostru situat pe Bulevardul 22 Decembrie nr.37A, etaj 3, camera 300, Deva, Jud. Hunedoara intr-un interval de timp care va fi comunicat in momentul procesarii comenzii.

În cazul în care produsele sunt deteriorate în cursul transportului, trebuie contact serviciul de relații clienți PetsBim în cel mai scurt timp posibil. Drept consecință, PetsBim va avea opțiunea de a înainta o plângere la transportator sau la compania de asigurare a transportului referitor la deteriorare. Dacă clientul nu va notifica în legătură cu deteriorarea în timpul transportului, acest lucru nu va avea nici un efect asupra drepturilor de garanție legale ale clientului.

Pentru a livra comenzile primite în mod optim, PetsBim transmite adresa de e-mail și numărul de telefon al clientului (dacă este oferit) către compania de transport aferentă. Această transmitere este o parte obligatorie a relației contractuale cu PetsBim. De aceea, clienții nu au dreptul de a alege sau obiecta în acest sens.

5. Dreptul de proprietate

Produsele rămân în proprietatea PetsBim până la achitarea lor completă. Înainte de schimbarea proprietarului, gajarea, transferul de proprietate cu titlu de garanție, prelucrarea sau reproiectarea nu sunt permise fără aprobarea PetsBim.

6. Dreptul de retragere

Clienții care sunt consumatori au dreptul de a se retrage în termen de 14 zile. Un consumator este orice persoană fizică care participă la o tranzacție legală pentru un scop care nu poate fi conectat cu activitatea lui profesională comercială sau independentă. Următoarele regulamente se aplică dreptului de anulare și excluderii dreptului de anulare. În cazul în care clienții au întrebări suplimentare despre anulări, ei pot contacta PetsBim la adresa de email sesizari@petsbim.ro.

Informații privind exercitarea dreptului de retragere

Dreptul de retragere

Aveți dreptul de a vă retrage din prezentul contract, fără a preciza motivele, în termen de 14 zile. Perioada de retragere expiră după 14 zile începând de la ziua la care intrați dumneavoastră sau o parte terță, alta decât transportatorul, indicată de dumneavoastră, în posesia fizică a ultimului bun.

Pentru a vă exercita dreptul de anulare trebuie să ne anunțați (PETSBIM VET SRL, Deva, Bulevardul 22 Decembrie, nr.37A, et.3, ap.300, jud. Hunedoara, sesizari@petsbim.ro). Pentru a vă exercita dreptul de retragere, trebuie să ne informați cu privire la decizia dumneavoastră de a vă retrage din prezentul contract utilizând o declarație neechivocă ( e-mail).

Pentru a respecta termenul-limită de retragere, este suficient să trimiteți comunicarea privind exercitarea dreptului de retragere înainte de expirarea perioadei de retragere.

Consecințele retragerii

Dacă vă retrageți, vom rambursa orice sumă pe care am primit-o de la dumneavoastră, excluzând costurile livrării, fără întârzieri nejustificate și, în orice caz, nu mai târziu de 14 zile de la data la care suntem informați cu privire la decizia dumneavoastră de a vă retrage din prezentul contract. Rambursarea se realizeaza doar in contul specificat de dumneavoastra indiferent de metoda aleasa in momentul achizitie produsului respectiv; în orice caz, nu vi se vor percepe comisioane ca urmare a unei astfel de rambursări. Putem amâna rambursarea până la data la care primim înapoi bunurile sau până la momentul la care ne-ați furnizat dovada că ați trimis înapoi bunurile, fiind valabilă data cea mai apropiată.

Expediați bunurile , fără întârzieri nejustificate și în orice caz în decurs de maximum 14 zile de la data la care ne-ați comunicat retragerea.

SC PETSBIM VET SRL, Deva, Bulevardul 22 Decembrie, nr.37A, et.3, ap.300, jud. Hunedoara, Tel: 0748 790 270, email: sesizari@petsbim.ro.

Termenul este respectat dacă bunurile sunt trimise înapoi înainte de expirarea perioadei de 14 zile.

Nu vom suporta costul returnării bunurilor.
Sunteți responsabil pentru diminuarea valorii bunurilor care rezultă din manipulări altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, calităților și funcționării bunurilor.

Sfârșitul politicii de anulare

Exceptări de la dreptul de retragere

Dreptul de retragere nu se aplică în cazul livrării de bunuri,

 • care nu sunt pre-produse, iar o selecție sau determinare din partea consumatorului sunt autoritative pentru producerea lor sau bunuri confecționate după specificațiile prezentate de consumator sau personalizate în mod clar; bunuri care sunt susceptibile a se deteriora sau a se perima rapid,
 • bunuri sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecție a sănătății sau din motive de igienă și care au fost desigilate de consumator sau au fost depozitate in conditii impropii (ex. umezeala, temperaturi ridicate, etc.)
 • bunuri care sunt, după livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente.

7. Garanție și responsabilitate

Se aplică prevederile legale de garanție.

Hrana medicinală trebuie utilizată doar la recomandarea medicului veterinar și sub controlarea regulată de către acesta. Pe perioada folosirii unui aliment de dietă, trebuie efectuate vizite regulate la medicul veterinar (la fiecare 6 luni) pentru consultații, iar în cazul în care condiția animalului de companie se înrăutățește, veterinarul trebuie consultat imediat. PetsBim nu este responsabil de consecințele utilizării neadecvate a alimentelor terapeutice sau a utilizării nenecesare.

8. Modalități de plată și cupoane

Modalități de plată

Plata pentru produsele achiziționate în magazinul petsbim.ro poate fi făcută prin ramburs la livrare, card bancar Visa și Mastercard sau prin transfer bancar. La finalizarea procesului de comandă veți putea selecta metoda de plată dorită. PetsBim își rezervă dreptul de a accepta doar anumite metode de plată în funcție de caz și de modalitatea de livrare aleasă de client. Plata prin trimitere de cecuri sau numerar (prin poșta) nu este posibilă.

 1. Plata ramburs (numerar) la livrareÎn cazul plății ramburs, veți plăti curierului în momentul primirii produselor. Este acceptată doar plata cu numerar.
 2. Plata prin card bancarÎn cazul plății prin card bancar, sumele sunt debitate într-o săptămână după expedierea bunurilor (sunt acceptate cardurile Visa și MasterCard).
 3. Plata prin transfer bancarVă rugăm să luați în considerare următoarele informații când alegeți plata prin transfer bancar:  În cazul plății în avans, expedierea bunurilor are loc doar după ce plata este înregistrată în contul nostru. Plata trebuie să fie confirmată în 7 zile de la plasarea comenzii. Acesta este timpul de rezervare a unei comenzi. Dacă plata nu este confirmată în 7 zile, comanda dumneavoastră va fi anulată automat. Vă rugăm să luați în considerare faptul că poate dura 1-2 zile pentru confirmarea unui transfer bancar.
  • Când efectuați plata vă rugăm să indicați numărul comenzii sau numărul facturii.
  • Vă rugăm să transferați suma întreagă în următorul cont:
   • SC PETSBIM VET SRL
    Banca Transilvania S.A.
    IBAN: RO20BTRLRONCRT0497670601
 4. CupoaneCând utilizaţi un cupon vă rugăm să luaţi în considerare condiţiile specifice cum ar fi cantitatea minimă comandată, valabilitate etc. Puteţi utiliza un singur cupon sau o singură reducere per comandă. Toate cupoanele trebuie utilizate la momentul comenzii; rambursarea ulterioară sau substituirea cu numerar nu este posibilă. Revânzarea cuponului nu este permisă.
 5. FacturiClientul este de acord să primească facturile în format electronic. Facturile electronice vor fi trimise clientului via e-mail, în format PDF.

9. Protecția datelor

PetsBim acordă importanță maximă protecției datelor clienților săi. Informații despre protecția datelor găsiți aici.

10. Comunicări comerciale

În cazul în care clientul încheie un contract cu PetsBim și specifică o adresă de poștă electronică (e-mail), PetsBim are dreptul de a folosi această adresă de poștă electronică (adresă de e-mail) a clientului pentru promovarea directă a propriilor bunurii sau servicii similare, dacă clientul nu a avut obiecții în legătură cu folosirea adresei la momentul colectării ei. Clientul are întotdeauna dreptul de a se opune utilizării adresei sale de poștă electronică (adresă de e-mail) în orice moment prin trimiterea unui mesaj aici, fără să suporte alte costuri decât costurile de transfer date, în conformitate cu tarifele de bază.

11. Operator magazin online

SC PETSBIM VET SRL
Bulevardul 22 Decembrie, nr.37A, et.3, ap.300, Deva, jud. Hunedoara
C.U.I. 41021086
Nr.Reg.Com. J20/805/2019
reprezentat prin:
Dr. Krausz Mircea
email: dr.krausz@petsbim.ro
și
Dr. Nedelcu Iulia
email: dr.nedelcu@petsbim.ro

12. Utilizarea serviciului de audiență personalizată Facebook Pixel

PetsBim utilizează Facebook Pixel, un instrument personalizat de comunicare cu publicul, oferit de rețeaua socială Facebook. Acesta este deținut de Facebook Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, CA 94025, USA, sau, dacă vă aflați în UE, Facebook Ireland Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbor, Dublin 2, Irlanda.

Facebook Pixel vă direcționează direct către Facebook. Când vizitați site-ul petsbim.ro, acesta stochează un cookie pe dispozitivul dumneavoastră, astfel încât atunci când vă conectați ulterior la contul dumneavoastră de Facebook, vi se vor afișa reclame Facebook relevante. Facebook Pixel ne permite să optimizăm reclamele Facebook pentru a ne asigura că acestea sunt aplicabile utilizatorului și nu sunt deranjante sau irelevante. În plus, Facebook Pixel ne ajută să aflăm câți utilizatori dau click pe o anumită reclamă Facebook. Acest lucru ne îngăduie să evaluăm eficiența reclamelor Facebook pentru scopuri statistice și de cercetare de piață. Datele colectate nu ne permit să determinăm identitatea dumneavoastră ca utilizator. Pentru informații suplimentare despre modul în care Facebook colectează și utilizează aceste date și cum să vă protejați confidențialitatea, consultați politica de confidențialitate Facebook

13. Considerații finale

Dacă oricare mențiune din Termenii și codițiile prezentate e sau devine invalidă sau inaplicabilă, validitatea și aplicabilitatea celorlalte mențiuni din Termeni și condiții nu vor fi afectate. Această alegere de drept se aplică doar în măsura în care protecția acordată nu este retrasă prin legile statului în care clientul își are domiciliul în momentul plasării comenzii.